Routes die direct langs deze TOP komen

Paaltjesroutes Veenhuizen (wandelroutes van 2,2, 3,5, 6,5 en 7 km)

Korte routes door en langs het gevangenisdorp en de voormalige kolonie (rode route 3,5 km, blauwe route 2,2 km, gele route 6,5 km, witte route 7 km).

Drenthepad (lange afstandswandelroute 262 km)

Rondje Drenthe langs brinkdorpen, door bossen, langs akkers, heidevelden en weiden.

Boom- en Beekdal route (fietsroute 48 km)

ANWB bewegwijzerde fietsroute van 48 km in te korten tot 30 km. Gelegen in het gebied tussen Norg, Veenhuizen, Roden en Paterswolde.

De Brief (kinderfietsroute 22 km)

Een fietstocht door het mooie gebied ten noorden van Veenhuizen. Onderweg voor kinderen verschillende opdrachten uit te voeren die betrekking hebben op een verhaal dat speelt tijdens de Tachtigjarige oorlog.

Rondje Drenthe (meerdaagse fietstocht 460 km)

ANWB bewegwijzerde meerdaagse fietstocht door de provincie Drenthe. In het noordelijke deel is een lus van 105 km te maken.

Men- en Ruiterroutenetwerk

Routenetwerk aan de hand van oriëntatiepunten, niet volledig bewegwijzerd. Route is te rijden aan de hand van de gids Men- en Ruiterroutes Drenthe+. Te verkrijgen bij het informatiecentrum.

Noordenveld route (autoroute 125 km)

Bewegwijzerde ANWB/VVV toeristische autoroute door Assen en langs het Balloërveld met schaapskudde en de esdorpen Taarlo en Balloo.

Routes in de nabijheid van deze TOP

Veenwolds route(fietsroute 42 km)

ANWB bewegwijzerde fietsroute door het bos- en natuurgebied van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen.

LF 9 NAP route (lange afstandsfietsroute 445 km)

Lange afstandsfietsroute van Nieuweschans naar Breda met als thema het NAP (Normaal Amsterdams Peil). De route volgt globaal de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen zouden wegvallen.

LF 20 Flevoroute (lange afstandsfietsroute 250 km)

Lange afstandsfietsroute van Haarlem naar Groningen. Contrastrijke route door het 'nieuwe' land van de polder en het 'oude' land van Friesland en Groningen.

Veen en Woudenroute (autoroute 105 km)

Bewegwijzerde ANWB/VVV toeristische autoroute langs turfgebieden, zandverstuivingen en landhuizen adel rond Beetsterzwaag

Ommelandenroute (autoroute 84 km)

Bewegwijzerde ANWB/VVV toeristische autoroute welke start in Leek. Route langs molen Woldzigt in Roderwolde en door dijkenlandschap tussen Grijpskerk en Zoutkamp.