Veenhuizen boeit!

De  TOP Veenhuizen is een ideale uitvalsbasis om het verleden te beleven en van de natuur te genieten. Het gevangenisdorp Veenhuizen telt ruim 1430 monumenten die elk een bijzonder verhaal in zich hebben. De tijd van de zwervers, bedelaars, wezen en vondelingen is voorbij, maar nog altijd heeft Veenhuizen iets spannends.
Vanaf deze TOP kunt u een wandeling maken langs de diverse monumenten of een fietstocht ondernemen naar het beschermde hoogveengebied in het Fochteloërveen of door de bosrijke omgeving van Norg. Voor meer toeristische informatie over dit gebied kunt u een kijkje nemen op www.veenhuizenboeit.nl.

127 topEveenhuizenEpaneelE250x155 127 topEveenhuizenEbewegwijzeringE250x155

Routes

Klik hier voor een overzicht van de routes die langs de TOP Veenhuizen komen.

Adres

De TOP Veenhuizen is gelegen aan de parkeerplaats van het Landelijk Gevangenismuseum aan de Laan Weldadigheid in Veenhuizen.

Routebeschrijving met de auto

Vanuit de richting Assen: Op de A28 (richting Assen) neemt u de afslag Assen Centrum, aan het eind van de afslag linksaf richting Norg. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. U volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neemt u aan het einde van de bebouwde kom, de vijfde afslag rechts richting het Gevangenismuseum.
Vanuit de richting Drachten: Neem de N381 naar Oosterwolde. Ter hoogte van Oosterwolde neemt u de N919 naar Oosterwolde-Centrum en rijdt u rechtdoor tot u Veenhuizen nadert. Daarna volgt u de bewegwijzering naar het Gevangenismuseum.