Verken Hollandscheveld en ommelanden

De TOP Hollandscheveld is een ideale uitvalsbasis om de natuur en het voormalige turfwingebied rond Hoogeveen te ontdekken. De bossen, de heide en de Drentse dorpjes vindt u vlakbij. U treedt in de voetsporen van Vincent van Gogh, die in 1883 vanuit Hoogeveen de omgeving verkende. U kunt wandelen door de bosrijke omgeving of een fietstocht maken door het veengebied van Drenthe. Na afloop kunt u hier bij het recreatiegebied Schoonhoven weer uitrusten en eventueel een frisse duik nemen in de zwemplas. Voor meer toeristische informatie over dit gebied kunt u een kijkje nemen op www.drenthe.nl.

127 pesseEverlengedeEvanEkerkwegEdvhnjzeemanEE07E1005 klein500
Foto DVHN/Jan Zeeman

Routes

Klik hier voor een overzicht van de routes die langs de TOP Hollandscheveld komen.

Adres

De TOP Hollandscheveld is gelegen aan de parkeerplaats van het Recreatieterrein Schoonhoven aan de Marten Kuilerweg in Hollandscheveld.

Routebeschrijving met de auto

Op de A37 richting Emmen neemt u afslag 1 Noordscheschut, Hollandscheveld. Vervolgens rijdt u door naar Hollandscheveld. In het dorp rijdt u rechtdoor, u komt uit op de weg Rechtuit. Sla na circa 2 km rechtsaf de Marten Kuilerweg in. Na circa 1 km vindt u bij Recreatieterrein Schoonhoven de TOP aan uw rechterhand.