PAARDRIJDEN

In Drenthe vindt u ruim 850 kilometer bewegwijzerde men- en ruiterroutes. Zowel menners als ruiters kunnen ongestoord rijden op de vele zandwegen en genieten van de prachtige bossen, heidevelden en uitgestrekte veengebieden die de provincie rijk is.
Niet voor niets wordt Drenthe dé paardenprovincie genoemd! Als u van paardrijden houdt, dan vindt u in Drenthe beslist wat u zoekt.

 

Oriëntatiepunten

Recreatieschap Drenthe heeft samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer de zeer uitgebreide men- en ruiterroutestructuur in Drenthe en de aangrenzende Friese gemeente Ooststellingwerf in kaart gebracht.127 poster ruiterE250x353
De men- en ruiterroutestructuur is gemarkeerd met oriëntatiepunten (driecijferig nummer). Op een kruispunt waarop de route verder gaat in verschillende richtingen, staat een oriëntatiepunt. De oriëntatiepunten zijn ingetekend op het kaartmateriaal en met een bordje terug te vinden in het terrein. Het oriëntatiepuntensysteem is geen complete bewegwijzering van de men- en ruiterroutestructuur maar een hulpmiddel om samen met de kaart de route gemakkelijker te kunnen rijden. Met de overzichts- en gebiedskaarten in de gids kunnen zowel menner als ruiter op eenvoudige wijze zelf een dagtocht uitstippelen of kiezen voor één van de bewegwijzerde dagroutes.
Ga voor meer informatie over paardrijden in Drenthe naar www.paardenprovincie.nl